Λανθασμένες οι κατηγορίες των Μ.Μ.Ε για παρέμβαση του Δημάρχου σε ελέγχους της ΑΑΔΕ

Ταραχή έχει προκληθεί από την αδίκως τοποθέτηση του Δημάρχου Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή στο στόχαστρο των αθηναϊκών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με σκοπό να του προσάψουν τη κατηγορία για παρεμπόδιση ελέγχου επιχείρησης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα χαρακτηριστικά αναφέρουν πως κλιμάκια της ΑΑΔΕ, είχαν επισκεφθεί καφενείο της πόλης έτσι ώστε να διαπιστωθεί το γεγονός της κοπής ή μη σχετικής απόδειξης. Συνεχίζοντας, προσάπτουν την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου από τον Δήμαρχο, ο οποίος υποτίθεται πως ζήτησε τα στοιχεία των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, τους φωτογράφισε και έπειτα τους απομάκρυνε από το κατάστημα.

Έπειτα από δηλώσεις που προέβη ο Δήμαρχος κ. Μαλαφής, επεξήγησε πως ποτέ δεν είχε σκοπό να παρεμποδίσει τον οποιοδήποτε έλεγχο της ΑΑΔΕ, ενώ πιο αναλυτικά περιέγραψε το τι συνέβη, λέγοντας πως λόγω της μισάωρης καθυστέρησης σερβιρίσματος στο τραπέζι όπου παρέμενε, προσήλθε στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος ώστε να διαπιστώσει το λόγο της αργοπορίας. Εκεί, συνάντησε στελέχη της ΑΑΔΕ που επιχειρούσαν να καταχωρήσουν τα αποτελέσματά του ελέγχου τους στο πληροφοριακό σύστημα για την εξαγωγή προστίμου. Τότε επικοινώνησε μαζί τους αναφέροντας πως η Χίος αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τόσο με το προσφυγικό, την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, την έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό του νησιού είναι η προσέλευση των όποιων τουριστών, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να λειτουργήσουν λίγες μέρες τον χρόνο. Τέλος, επιβεβαίωσε την λήψη φωτογραφίας του πληροφοριακού συστήματος, την οποία και αμέσως έδειξε, ως ένδειξη παραπόνων για την όλη καθυστέρηση.

Επομένως, ουδεμία παρεμπόδιση της ΑΑΔΕ δεν πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο, οπότε δεν υφίσταται και λόγος επίρριψης τέτοιου είδους ευθυνών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.